20
Нед, Сеп
15 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Къща изгоря напълно в кв. Гарата. Сградата, която се намира на ул. „Гагарин“, до железарския магазин в квартала, е старо строителство. Направена е от кирпич, а таванът е градоред. Огънят лумнал на 25 март около 19:00 ч. Жилището се обитава от 65-годишният Васил Динков, който е в изключително тежко състояние.

Съобщението за пожара било подадено от съсед на потърпевшия. „Както си работех в гаража и усетих остра миризма на дим. Излязох на улицата да погледна, но не видях нищо. След малко от сградата започнаха да бълват пламъци. Веднага се обадих на пожарната“, сподели пред „Старият мост“ очевидец на инцидента.

При пристигането си на място огнеборците установили, че обитателят на къщата е още вътре. Той бил заспал и изобщо не усетил, че жилището му гори. Заради вдишания дим Васил бил обгазен, а високата температура увредила дробовете му. Мъжът изпаднал в безсъзнание и бил изведен на носилка от пожарникарите. Малко след това целият покрив се срутил.

Благодарение на бързата намеса на спасителния екип съседните къщи останали непокътнати. Все още не може да се каже каква е точната причина за пожара. Предполага се, че огънят тръгнал от незагасена цигара или късо съединение в ел. инсталацията.

65-годишния мъж е настанен в Интензивното отделение на тукашната болница в критично състояние. Лекарите се борят за живота му и все още не могат да кажат дали ще оживее. Тази година е трябвало да се пенсионира. Навремето е работил в Завода за перално оборудване, а след това и като кантарджия в „Мидланд“.

СМ