23
Вт, Юли
6 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

nЖената паднала от четвъртия етаж, докато чистела прозорци

 

43-годишната Елина Горанова намери смъртта си при нелеп битов инцидент три дни преди рождения си ден. Жената загина на място след падане от четвътия етаж на жилищния блок, в който живеела със семейството си. Нещастният случай стана на 9 април в 20:55 часа пред очите на свиленградчани, разхождащи се по главната улица. На мястото веднага е изпратен екип на Спешна помощ. Лекарите са успели само да констатират смъртта на Елина.

При първоначалния полицейски оглед, а и после при аутопсията не са открити следи от насилие. Експертизата на съдебния лекар е установила, че е починала от травмите си. Не е намерено предсмъртно писмо.

Според близки на почерненото семейство вечерта съпругът на Елина се прибрал от смяна, тримата със сина вечеряли, а след това мъжете седнали да гледат телевизия. Горанова пък се качила на стол и започнала да бърше прозорците на остъклената тераса. В този момент полетяла през отвореното крило надолу и паднала безжизнена върху козирката на банката на първия етаж.

Елина Горанова е родена на 13 април 1969 г. Омъжена е за митнически служител, за когото колегите му казват, че е изключително стриктен и честен, тих, учтив и възпитан. Имат един син – Йордан, който е студент последна година. Семейството живеело задружно, никога съседите не са чували скандали и разговори на висок тон между тях. Не са се оплаквали от финансови или други проблеми.

Типично за Свиленград веднага плъзнаха различни версии за смъртта на младата жена. Според някои тя сама била сложила край на живота си. Близки и познати обаче коментират, че това е невъзможно, тъй като всички я познават като много ведра, оптимистично настроена, лъчезарна и добронамерена жена. Елина бе собственичка на мебелен магазин „Наш дом“ в Свиленград. Напоследък поръчките в магазина понамалели, но като се има предвид икономическата ситуация в държавата, това е напълно нормално. В деня преди да почине Елина се е сприятелила с 10 души във Фейсбук, което навежда на мисълта, че едва ли е смятала да слага край на живота си. Цитатите й в социалната мрежа също противоречат на версията за самоубийство. На 9 април тя е написала: „Не посволявайте на нищо негативно да затъмни светлината, която сияе във вас. Чрез своя жив пример можете да помогнете тъмнината да се превръща навсякъде в светлина.“, както и „Да изпълним душата с благодарност, сърцето с любов и новият ден ще ни дари с радост и благополучие. Нека знаем, че няма нищо невъзможно, стига достатъчно силно да го желаем!“.

СМ