30
Пет, Сеп
34 Нови статии

Транспорт и туризъм
Инструменти
Шрифт

Казината и бърз влак Истанбул-Пловдив ще доведат до сериозно присъствие на турския пазар

„В условията на очаквания спад в туризма България трябва да наблегне спрямо турския пазар в друго направление. Говорим за хазартния туризъм и потенциала на Свиленград, който е една чудесна зона.

Предстои през следващата година да се стартира бърз влак от Истанбул до Пловдив. Ще бъде много удобно. Ако той пътува пет пъти на ден, с разположените в Свиленград казина, според мен ще имаме много, много сериозно присъствие на турския пазар".

Тази теза разви в телевизионно бизнес предаване Илин Димитров, председател на комисията по туризъм в Народното събрание.

От тази година има облекчен режим за подаване на визи, които ще бъдат електронно подавани с онлайн плащания. Това е стъпка напред особено по отношение на турския пазар, тъй като се заобикалят фирмите посредници, които помагат за издаване на визи", допълни депутатът от „Продължаваме промяната“.

„Туристическият бранш в момента разполага с широка политра от мерки за подпомагане, но те не могат да компенсират липсата на туристи. Заради войната в Украйна българският туризъм е изправен пред реална опасност да загуби около половин милион туристи през тази година. Каквото и да правим, с военни действия близо до България, сме непопулярна дестинация“, категоричен бе Димитров.

СМ