23
Вт, Юли
36 Нови статии

Транспорт и туризъм
Инструменти
Шрифт

От неделя влиза в сила ново разписание

Нов график за движение на влаковете влиза в сила от 10 -и декември, като с него е осигурен директен бърз влак от Свиленград за София, съобщават от БДЖ.

Той ще тръгва в 05:46 ч. и ще даде възможност за по-удобно пътуване до столицата и обратно в рамките на деня, без да се налага прекачване в гарите. Влакът ще пристига на Централна гара в столицата в 10.51 ч. Обратно за Свиленград той ще тръгва в 15.10 ч. и ще пристига в 20.17 ч.

Има промяна в разписанието и на други влакове, тръгващи от жп гара Свиленград.

Международният бърз влак, който досега потегляше оттук към Западна Европа в 3.25 ч. вече ще отпътува в 4.00 ч. В София той ще се пристига в 9.41 ч., като се съкращава престоят му в междинните гари.

С нов час на тръгване от жп гара Свиленград е бързият влак за София, който досега потегляше в 16.55 ч. Той вече ще поема към столицата в 16.20 ч.

С 30 минути по-рано вече ще тръгва пътническият влак от Свиленград за София, който досега бе с начален час 17.40 ч. От неделя той вече ще потегля в 17.10 ч., като от Пловдив до столицата ще се движи като бърз.

Без промяна остава графикът на пътническите влакове в 8.20 ч. и 12.25 ч.

Във връзка с новото разписание на влаковете е променен и часът на движение на автобусите по линията Свиленград – кв. „Капитан Петко войвода“ (Гарата), чийто график поместихме отделно.