23
Пон, Май
30 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Става въпрос за публично оповестения конкурс за продажба на терен от 3 076 кв. м на ул. „Драган Цанков“ 2 /между градския парк и детска градина „Слънце“/. Той бе насрочен за 12-и юли т. г., но не се проведе, за което „Старият мост“ писа. Причината бе отсъствието на един от членовете на комисията – общинският съветник Атанас Тенев. Кандидатите за атрактивния терен тогава бяха трима, но от ОбА не съобщиха имената им поради конфиденциалност преди отварянето на офертите.

След като конкурсът се провали, на свое заседание местните парламентаристи решиха да бъде определена нова дата за отваряне на постъпилите предложения след влизането в сила на решението им. Това се наложи, тъй като в Наредба 2 за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на ОбС Свиленград не е регламентирана последваща процедура в случай на непровеждане на конкурс.

Единият от участниците в процедурата - „Европа 2002“ ООД, сега обжалва това решение на местния парламент. Чрез общинския съвет жалбата ще бъде предадена в ХАС, който трябва да се произнесе по нея, каза председателят на ОбС Таня Коларова. Очаква се това да стане през септември или октомври. Дотогава офертите на кандидатите за атрактивния имот няма да бъдат отваряни.

СМ