21
Пон, Юни
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

1977,71 гр. контрабандни златни накити, скрити в шофьорската кабина на турски тир, намериха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево.

На 11.10.2020 г. около 06.00 часа сутринта на граничния пункт пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина са открити 6 пакета, съдържащи 827 броя накити – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово  злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По разпореждане на Окръжната прокуратура в Хасково 61- годишният турски шофьор е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ , наложена му е забрана за напускане пределите на Република България.

СМ