24
Съб, Авг
10 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mente1Митнически служители на граничните пунктове Капитан Андреево и Капитан Петко войвода предотвратиха нови два опита за допускане в търговската мрежа на територията на Европейския съюз на общо 1626 фалшиви стоки. Ментетата са били превозвани от български камион и от пътник в автобус.

При проверката в района на ГКПП Капитан Петко войвода на български камион с хасковска регистрация, пътуващ от Турция през България за Прибалтика, се установява, че в 28 от превозваните 342 колета се съдържат стоки, за които се предполага, че нарушават права върху интелектуалната собственост. При извършената физическа проверка митническите служители са открили 385 чифта спортни обувки с логото на Nike и Adidas и общо 447 тениски, якета, шалове, шапки и жилетки, носещи логото на Hugo Boss, Moncler, Philipp Plein и Ralph Lauren.

При втория случай при проверка на МП Капитан Андреево на пътнически автобус, пътуващ пътуващ по редовната линия Истанбул - Букурещ, сe установява, че багажът на турски гражданин съдържа 800 парфюми и тоалетни води с логото на 20 различни защитени търговски марки.

Стоката е задържана с протокол съгласно Закона за марките и географските означения. В изпълнение на Регламент 608/2013 на Съвета на ЕС и ЗМГО ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

СМ