25
Сря, Ное
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

fc423c70b60766b5dfeda340307a75e5Фалшификати на дрехи, обувки и чанти от световноизвестни марки задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. Ментетата са били превозвани от камион с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България.

Возилото било натоварено с карго-товар, предназначен за София. Между декларираните стоки обаче митничарите намерили укрита цяла „лятната колекция" ментета от 708 дрехи, 83 чифта обувки и 9 чанти. Открити са топове "PLAYBOY" и "D&G", тениски "POLO", "ARMANY" и "DSQARED", ризи "POLO", блузи "GUCI" и "DSQARED", дънки "D&G" "MOSHINO", "DSQARED", панталони "ARMANY" и "DSQARED", чанти "LOUIS VUITTON", обувки "JOHN RICHMOND" и "DSQARED" и чехли "DSQARED". Особено впечатление на митническите служители направила много добрата изработка на обувките, която успешно може да заблуди потребителите.
В изпълнение на европейския Регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските означения, фалшивите маркови облекла, обувки и чанти са задържани и за случая са сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

СМ

{jathumbnail off}