24
Сря, Юли
37 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnica-200x256Ясни са и мераклиите за петте началнически длъжности

17 кандидати са подали документи по обявения конкурс за пресаташе на свиленградската митница, стана ясно през седмицата.

Само един от тях не е допуснат до по-нататъшно участие в процедурата, тъй като представените от него документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемане на длъжността. Останалите 16 мераклии за пресаташе на митницата продължават в надпреварата, като следващото препятствие пред тях е да се явят на тест за професионална компетентност и психологическа пригодност, който ще се проведе на 12 юни в сградата на Централно митническо управление в столицата. 5 от желаещите да работят като PR са от Свиленград. Останалите са от Хасково, Харманли, София и др.

Вече са ясни и кандидатите да заемат петте началнически длъжности в тукашната митница, за които също бяха обявени конкурси. За началник на сектор „Разузнавателна информация и анализ на риска/денонощен координационен център“ в отдел „Митническо разузнаване и разследване“ до участие в конкурса са допуснати Димитър Зафиров, Димка Георгиева, Иван Н. Иванов и Красимир Минков, които трябва да се явят на практически изпит и тест за психологическа пригодност на 30-и май. Същите четирима заедно с Веселин Янев и Красимир Кирев са одобрени за участие в конкурса за началник сектор „Мобилни групи и оперативен контрол“ в отдел „Митническо разузнаване и разследване“. Техният практически изпит и тест също са на 30-и май. Трима кандидати са допуснати до участие в конкурса за началник на отдел „Акцизи“. Това са Атанас Чавдаров, Петя Цветкова и Веселин Янев. За началник сектор „Изпълнително производство“ в отдел „Финнансово-стопански дейности, управление на собствеността и изпълнително производство“ в конкурса ще участват Красимир Минков, Мариана Спилева и Полина Маврова, а за началник на отдел „Митническо оформяне“ - само Румен Стратиев. 16 кандидати пък бяха допуснати до участие в процедурата за подбор на 7 младши експерти в отдел рентгенови системи. Те се явиха на тест на 22 май.

СМ

{jathumbnail off}