24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Всички, които с бездействие са допринесли за корупционната схема на ГКПП „Капитан Андреево”, ще бъдат освободени. Това каза директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов пред журналисти. Ще се гледа работата на всеки един – от началник смяна до началник пункт със своите действия по някакъв начин допринесъл ли е за случилото се, заяви Танов. Темата за корупцията ще бъде обсъдена следобед на редовното националното съвещание, което се провежда в сградата на Агенция „Митници” от вчера и продължи до късно снощи.

По думите му случаят на корупция на пункта омаловажава огромния труд, който се извършва в митниците. Тече дисциплинарно производство за цялостната дейност на пункта.  Ваньо Танов връчи ключовете за новите автомобили на служителите на „Митническо разузнаване и разследване”. Всяка една от митниците ще получи автомобил. 10-те коли са поръчани преди повече от шест месеца. Автомобилите са с висока проходимост и в тях могат да се провеждат разпити. Предвиден е и трети салон, който ще бъде оборудван с клетка за куче. На място с автомобила може да се отреагира при всяка ситуация, каза Танов.
От началото на годината вече има 350 образувани дознания. 25 % от тях вече са приключили и има осъдителни присъди. Въпреки краткия срок за подготовка на дознателите, се справят чудесно. Нямаме забележки от прокуратурата, а обратно, каза той.