20
Пон, Сеп
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

цигари3750 кутии нелегални цигари задържаха митничарите от Свиленград при два случая. 698 000 къса папироси спипаха служителите от митницата при проверка на лек автомобил в района на ГКПП Капитан Петко Войвода.

Колата, управлявана от 34-годишен български гражданин, пътувала на 12 април от Гърция към България. При съвместната проверка на митнически и гранични служители в специално изградени тайници между багажника и задната седалка и под седалките на автомобила били открити общо 3490 кутии цигари "Raquel Slims". Шофьорът на автомобила признал, че безбандеролните цигари са негови и са купени от руски граждани на пазара в Солун срещу 350 евро на кашон.
Междувременно при друга проверка, този път на ГКПП Капитан Андреево, митничарите открили 260 кутии цигари, укрити в кухина на автобус, пътуващ по редовна линия от Турция за България. Било установено, че цигарите Karelia Slims са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин. Събрана е сума за обезпечение на глоба по акта в размер на 1050 лв.
И по двата случая работят разследващи митнически инспектори. Образувани са досъдебни производства срещу шофьора на автомобила и този на автобуса.