27
Пон, Май
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

zlatoЗлатни бижута с общо тегло 545,5 гр. и сребърни накити с тегло 60,9 са открили тази нощ митническите инспектори на Капитан Андреево в бельото на две дами с румънско гражданство. Румънките са влезли в страната с автобус, пътуващ от Турция за Румъния, съобщиха от Агенция „Митници“. Пътниците в автобуса не са декларирали пред митническите власти стоки и валутни ценности.

При извършения личен преглед обаче в бельото на 57-годишната Ф.М. митническа служителка открива три плика със златни пръстени, гривни, обици, медальони и колиета, както и масивен златен часовник с общо тегло 420,7 гр. В бельото на 63-годишната й спътничка М. С. пък са открити шест плика със златни пръстени, гривни, обици, медальони и колиета с общо тегло 124,7 гр., както и сребърни пръстени, обици и колиета с общо тегло 60,6 гр.
Накитите са задържани, съставени са актове за нарушение на Валутния закон.
Това е втори случай за денонощието на открито от митническите служители недекларирано злато на българо-турската граница. По-рано вчера митническите служите на МП Лесово откриха в ТИР с чуждестранна регистрация 238 накити от жълто и бяло злато с общо тегло 1,200 кг.