Митница
Инструменти
Шрифт

Служител от свиленградската митница бе осъден за шофиране в нетрезво състояние и заради това е възможно да бъде уволнен. Старши митническият специалист Петър Николов получи осъдителна присъда след споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от Районен съд – Свиленград. Николов е санкциониран с 1 година и половина пробация, общественополезен труд и отнемане на свидетелството за правоуправление.

Заради присъдата митничарят може да се раздели с граничната служба, тъй като вече влиза в несъответствие с изискванията, разписани в Закона за митниците. Според чл. 10 /1/ от този нормативен акт митнически служител може да бъде дееспособно лице, което не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер, не е лишено по съдебен ред от право да заема съответната длъжност и отговаря на изискванията за работа в митническата администрация.

Документите от съда ще бъдат изпратени в Агенция „Митници“ и ръководството в лицето на Ваньо Танов ще прецени дали служителят ще бъде отстранен или не, съобщи началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов.

Както „Старият мост“ писа, в края на миналата година Петър Николов бе заловен да шофира с 3, 23 промила алкохол в кръвта. Той бе задържан в ареста за 24 часа и срещу него бе образувано бързо производство.

СМ