19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

35 000 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители на ГКПП Капитан Петко войвода, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 18 юли в района на граничния пункт за проверка бил спрян бордови камион с търговищка регистрация. Возилото управлявал 42-годишен жител на Куртово конаре. По документи товарният камион превозвал 2 тона захар от Гърция за България.

При огледа на товарното помещение по визуална преценка на митничарите вътрешният обем не е съответствал на външните габарити, което е възбудило подозрение. При детайлната проверка служителите на Митница Свиленград са открили двойна стена, прикриваща тайник с контрабандни цигари. Зад фалшивата преграда митничарите са намерили 70 мастербокса или 700 000 къса цигари без бандерол, всички от марката Marble.
За случая са информирани компетентните органи от сектор БОП – Хасково и Окръжна прокуратура Хасково за последваща реализация и разследване. Превозното средство е задържано, а контрабандните цигари са иззети. Съставен е акт за нарушение на акцизното законодателство.

Митничарите на ГКПП Капитан Андреево пък са иззели 5 693 кутии цигари, 8,200 кг тютюн и 26 пакетчета тютюн за лула от 216 преминаващи, тъй като били над нормата за безмитен внос. По метода на анализ на риска при щателни проверки са открили още 8 862 кутии папироси и 30,5 кг тютюн, за които са съставени 152 акта за установяване на административни нарушения.

СМ