23
Вт, Юли
40 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

21 840 кг „марков“ прах за пране задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е установен в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

На 29.06.2024 г. пристига товарна композиция с влекач и полуремарке с чужда регистрация на път от Турция за Босна и Херцеговина. Водачът- турски гражданин, представя пред митническите служители  документи за превозваната стока - перилни препарати. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в товарното помещение се установяват 26 палета с 21 840 кг прах за пране. Всички опаковки са с логото на известна търговска марка, с надписи на турски език.

В изпълнение на Европейския регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост перилните препарати са задържани.  За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшива.