21
Вт, Май
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Ш.Я., на 50 г., турски шофьор на камион, за контрабанда на 10 920 броя кутии с цигари на обща стойност 74 796 лева .

На 15.04.2024 г. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Франция. Водачът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока, като част от нея били филтри за абсорбатори за професионални кухни. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектирали превозното средство за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При последната се установило, че в 91 от филтрите за абсорбатори са били укрити и контрабандно пренесени в страната ни общо 10 920 броя кутии с цигари. Акцизната стока с обща  пазарна стойност 74 796 лева е задържана.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Териториална дирекция Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Водачът на товарния автомобил Ш.Я. е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева и забрана да напуска пределите на България, освен с разрешение на прокурора.