24
Нед, Ян
15 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

След поредния „сух режим“ водата на ГКПП Капитан Андреево текна. Подкачващите помпи, захранващи с питейна течност граничния пункт, са ремонтирани. Тоалетните, които бяха заключени заради безводието, вече могат да се ползват от служителите и преминаващите пътници.

Най-големият сухоземен граничен пункт в Европа остана без вода за трети път в рамките само на последните три месеца. Това отново причини изключително неудобство на пътници и служители. Хората се чудеха къде да се облекчат.

Причината за поредното безводие бе, че подкачващите помпи, захранващи с питейна течност граничния пункт, излязоха от строя, тъй като шахтата, в която се намират, се наводнила. Отстраняваме аварията, но при следващото наводнение пак същото се повтаря, казаха от „Гранична полиция“. На всичкото отгоре като изпратим фактурите за ремонта до областна администрация, от там ни отговарят, че пари няма, добавиха още от ГПУ-Свиленград. Според запознати мястото на шахтата с подкачващите помпи не е правилно избрано и който ги е проектирал там, е сгрешил.

През седмицата тукашните огнеборци пък два пъти доставяха с противопожарен автомобил вода за столовата на граничния пункт, която не е питейна, а може да се ползва само за миене.

Иначе открай време новопостроените тоалетни на ГКПП Капитан Андреево, които се ползват от преминаващите пътници, са в отвратително състояние. Човек трябва да е много на зор, за да се прежали да ги ползва. Причината е, че липсвала чистачка, която да ги поддържа.

СМ