04
Чет, Юни
17 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Два автомобила – обект на финансови измами, задържаха през седмицата гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево. На 26 март на пункта пристигнал за излизане от страната чисто нов микробус „Форд Транзит“, управляван от турски гражданин. Возилото било отклонено за по-обстоен контрол. Граничният полицай се усъмнил, че в случая може да става въпрос за застрахователна и лизингова измама. При направената проверка се установило, че представеното пълномощно и застраховката на микробуса не са истински.

Ден по рано пък свиленградските гранични полицаи „арестуваха“ „Мерцедес Бенц” с германска регистрация. Тузарската кола, произведена през 2011 г., била спряна за проверка на излизане от България. Возилото, управлявано от 34-годишен румънец със спътник 52-годишен ливанец, било изпратено за контрол на втора линия, където българските граничари работят с техен австрийски колега в съвместна операция, организирана от Агенция „Фронтекс“. Неуредиците лъснали след проверка на австрийския полицай към банката кредитор по закупуване на автомобила в Германия.

Колата, водачът и спътникът му са задържани в ГПУ-Свиленград. Пред граничните полицаи шофьорът казал, че е нает да откара колата до Истанбул, но според служителите на реда става въпрос за организирана финансова измама.

СМ