21
Чет, Фев
11 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Над 100 кандидати са подали молби за участие в обявения от Дирекция „Миграция“ към МВР конкурс за звено „Охрана“ в Специалния дом за временно настаняване на чужденци – Любимец. Мераклиите се борят за 14 вакантни щатни бройки за длъжността „старши полицай“, а крайният срок за подаване на документи изтече на 4 февруари.

Едно от изискванията е кандидатите да имат задължителна първоначална професионална подготовка. Те трябва да са дееспособни физически лица, да имат само българско гражданство, да не са осъждани. Специфичните изисквания са да не са по-възрастни от 40 години, да имат завършено средно образование, да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР, категория Е - полицай.

До дни протоколите с допуснатите до конкурса ще бъдат публикувани на сайта на МВР, каза зам.-директорът на служба“Миграция“ гл. комисар Марияна Маринова. След това ще започне конкурсната процедура, която включва изследване на физическата годност, изследване на интелектуалните способности, психологично изследване и заключително интервю.

Предполага се обяче, че неголяма част от кандидатите ще достигнат до същинският конкурс, тъй като преди това трябва да преминат гъстото сито на медицинските изследвания.

СМ