24
Сря, Юли
36 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

gkppЗасилени мерки за сигурност въведоха по границата с Турция и Гърция ден след трагичния инцидент на летище Бургас в сряда вечерта, когато атентатор камикадзе взриви автобус с израелски туристи.

Увеличен е броят на проверяващите гранични полицаи и на проверките по самите пунктове, както и на т. нар. „зелена граница", съобщиха от пресслужбата на Гранична полиция.

На ГКПП Капитан Петко войвода, въпреки че границата е вътрешнообщностна за ЕС, на щателен оглед в четвъртък българските капепенци подлагаха всеки един преминаващ автомобил, видя репортер на „Старият мост“. В резултат на засилените проверки на пункта се образуваха опашки от коли. Задръствания на ГКПП Капитан Андреево нямаше, там, особено след операция „Митници“, колите се рушкат дюс.

От 19 юли автобусните превозвачи не превозват багаж, който не е придружаван от пътници. Разпореждането е дошло от транспортното министерство. Служителка в свиленградската автогара пък още сутринта е отказала да приема багаж за съхранение. В предприятието не били пристигнали указания от органите по сигурността, но жената взела предпазни мерки, тъй като се страхувала да не е заложена бомба в някой сак или куфар.

СМ