19
Нед, Май
23 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Три години условна присъда с петгодишен изпитателен срок постанови Хасковският окръжен съд за турския гражданин Елкер Яшар, който навръх Архангеловден премаза с колата си граничния полицай Ангел Андреев. Яшар е лишен и от правото да управлява автомобил в продължение на три години. Наказанието е договорено в постигнато споразумение между страните – обвиняемия и прокуратурата. 

Срещу Яшар бе повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост по чл. 343, ал. 1, т. „в“ от НК.  Както „Старият мост“ писа, той отне живота на Ангел Андреев при пътен инцидент на ГКПП Капитан Андреево през ноември м. г. При прекосяване на неосветения плац свиленградчанинът е  ударен от 29-годишен „Опел Астра“, управляван от Елкер Яшар – овчар от близко до Одрин село.  Колата е била на трета скорост при фаталния инцидент, движела се е без светлини, спирачен път липсва. Разрешената скорост при преминаването през КПП-то е 8 км/ч, а турчинът се е движел с 55 км в час.

Убиецът е осъден да плати и разноските по делото – около 1 200 лв. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

СМ