19
Нед, Май
23 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Делегация от гранични експерти се очаква на 1 февруари

Делегация по Шенген, в която са включени и трима депутати от Бундестага, се очаква посети ГКПП Капитан Андреево и Свиленград на 1 февруари. По неофициална информация тук ще дойде и лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Цветанов щял да кацне край границата с хеликоптер.

Експертите от Европа ще проверят на място готовността на българските гранични власти за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство. В последно време контролът по границата с Турция е изключително засилен.

Автопатрул от Гранична полиция денонощно дежури край Капитан Андреево и проверява всички влизащи в България коли за контрабанда, нелегално преминаващи, фалшиви документи. На самия ГКПП пък се реконструират и възстановяват телените ограждения. Дейността се извършва от фирма „Марчела“, която на 12 януари е спечелила търг, обявен от областната управа. Вече се издигат 4-метрови пилони, на които ще бъдат опънати телените конструкции. Очаква се към средата на февруари огражденията на пункта да бъдат готови.

СМ