17
Сря, Апр
26 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Всеки ден тукашни гранични полицаи хващат нелегални емигранти на границата. През седмицата на ГКПП Капитан Андреево е бил спрян 29-годишен турски гражданин, притежаващ карта за пребиваване във Франция, който се опитал да прекара 18-годишния си брат през границата.

На пункта са били задържани и трима иранци, които пътували с „Опел“ с италианска регистрация. Граничният полицай се усъмнил в представените от тях разрешителни за пребиваване в Италия. Изготвените експертни справки потвърдили неистинността на документите. Тунизийски гражданин пък се опитал да влезе в страната с румънски автобус, представяйки фалшива италианска карта за пребиваване. Той също е задържан. На граничния пункт е бил спрян и норвежки гражданин от иракски произход, тъй като едно от пътуващите с него две момичета било с чужд паспорт. При проверки на други автомобили на ГКПП Капитан Андреево гранични полицаи са открили укрити още трима души – двама мъже и жена, турски граждани.

След подаден сигнал от мобилен пост за техническо и визуално наблюдение пък, оперативно-издирвателна група от ГПУ-Свиленград задържала в землището на село Капитан Андреево двама мъже и жена, които били без документи за самоличност и заявили, че са иракски граждани. В местността Винен дол в района на Маточина са били открити още 7 нелегални емигранти – 3 мъже, жена и 3 деца. Те също били без документи и се представили за иракчани. Мъжете били задържани, а жената и децата – настанени в специализирано помещение в ГПУ-Свиленград.

СМ