15
Съб, Юни
30 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

На 29 септември 2023 г. на ГКПП – Капитан Андреево за влизане от Турция в България пристигнал лек автомобил БМВ, управляван от Р.Е. Спрямо водача е имало издадена Европейска заповед за арест от съдебните власти на Германия, които го издирвали за трафик на наркотични вещества.

При извършена митническа проверка в стените на хладилна чанта, намираща се в автомобила, било открито високорисково наркотично вещество, което при извършен полеви наркотест е реагирало на опиум. В автомобила било намерено и друго наркотично вещество, което при извършения полеви наркотест е реагирало на метамфетамин.  Шофьорът Р.Е. е бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което е отчело, че той управлявал автомобила след употреба на амфетамин и метамфетамин. Р.Е. не е притежавал шофьорска книжка. В автомобила са били намерени наркотични вещества – 8 кг и 856 гр опиум на стойност 212 544 лв. и 110 грама метамфетамин на стойност 2640 лв., като общата стойност на двете наркотични вещества е 215 184 лева.

Обвиняемият Р.Е. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 2 октомври 2023 г., Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.