17
Пон, Юни
27 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката Никол Бюлбюлева спечели първо място на силния държавен турнир от веригата Киндер+ по тенис на корт за момчета и момичета до 12 години в гр. Варна.

Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис се проведе на 11-12.05.2024 г. на кортовете с настилка „клей“ на Тенис клуб „Супер Спорт“. В турнира участваха момичета и момчета от София, Пловдив, Варна, Каварна, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Русе, Бургас, Шумен, Несебър, Свиленград и други, като участничките от нежния пол бяха 17. Най-малката на години от всички състезателки бе Никол, но тя се справи блестящо, като успя да завоюва златния медал с 4 победи от 4 срещи.Турнирът е по правилото на директна елиминация, като се играе всяка среща във формат 1 тайбрек сет до 6 гейма (тайбрек при 6:6). Жребият определи първия кръг представителката на ТК „Свиленград“ да почива и да започне надпреварата от 2-я кръг. Никол стартира с победа 6:0 над представителката на ТК „Авеню“ гр. Бургас Елея Гочева, след преодола с 6:1 Преслава Веселинова от ТК „Велто“. Отново със същия резултат 6:1 елeмeнира на полуфинала Жана Митева от ТК „Авеню“ – Бургас. Така се стигна до финала, където се изправи срещу първата ракета на ТК“Приста 2011“ гр. Русе. – Рамона Алексеева. В много оспорван двубой талантливата свиленградска тенисистка триумфира с победа 6:4, като този спечелен турнир се явява и най-големият връх в кариерата на младата тенисистка. Никол също така  получи и награда за феърплей на турнира.

Интересното за международната верига Киндер+ е, че тази година ще има в България 4 такива турнира във възрастовата група до 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали, които ще се проведат в периода 28-31.10.2024 год. в „Рафа Надал Академи" в Майорка, Испания. Последният турнир от веригата в България до 12 г. ще бъде с наименование „Мастърс Киндер+“, ще се проведе от 21-22.09.2024 год. и ще определи участниците в международните финали в Испания. Победителят и финалистът в „Мастърс Киндер+“ до 12 г. ще получат възможността да участват в Международния Мастърс турнир в Испания, като разходите по участието ще бъдат поети от Българската федерация по тенис.