16
Вт, Авг
27 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Двойно е спаднал броят на новодиагностицираните с коронавирус в общините Свиленград и Любимец през първите 15 дни на м. декември спрямо същия период на предходния месец – ноември.

От 1 до 15 декември инфектираните в Свиленград са 83-ма, а в Любимец – 25. За същия период на ноември те са съответно 188 и 49, посочи д-р Велина Мавродиева, гл. инспектор в РЗИ – Хасково.

И сега, както и преди, сред заболелите има хора в напреднала възраст, но коронавирусът не е подминал и деца и младежи, подчерта епидемиоложката.

Спад се наблюдава и при настанените за лечение с КОВИД-19 в Многопрофилната болница за активно лечение в Свиленград. През първата половина на декември приети в стационара са 42-ма души срещу 63-ма за същия период на ноември. Излекувани и изписани до средата на настоящия месец са 31 пациенти. Починали са 12. За сравнение – за същия период на ноември в болницата са излекувани 40 души с коронавирус, 20 са починали.

В момента в МБАЛ – Свиленград са настанени 37 пациенти с COVID, като 20 от тях се лекуват в Интензивното отделение. Както е известно, в нашата болница се лекуват и болни с коронавирус не само от Свиленград и Любимец, но и от Ивайловград, Тополовград и други общини.

СМ