04
Пон, Юли
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

8 души с коронавирусна инфекция са починали в Хасковска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Неуспелите да се преборят с болестта са: мъж на 70 години от община Хасково с придружаващо сърдечно заболяване, мъж на 72 години от община Димитровград с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, мъж на 73 години от община Димитровград също с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболявания, жена на 79 години от община Димитровград със сърдечно заболяване, жена на 77 години от община Симеоновград /няма данни за придружаващи заболявания/, жена на 70 години от община Харманли с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 74 години от община Хасково със сърдечно заболяване, мъж на 78 години от община Хасково също с придружаващо сърдечно заболяване.

Новите случаи, диагностицирани с COVID-19 през последните 24 часа, са 65 от 7 общини – Хасково, Харманли, Любимец, Димитровград, Тополовград, Симеоновград и Свиленград. Сред тях са: мигрант на 36 г. от Сирия, настанен в СДВНЧ Любимец. Той е положителен от 18.10.2021 г., под карантина са 11 контактни. Сред заболелите е ученик от 5 Г клас на СУ „Неофит Рилски“ - Харманли, хоспитализиран в Детско отделение на МБАЛ Хасково от 16 октомври, като под карантина са поставени 22 ученици от 5 Г клас и 4 учители. Положителна проба е дала и ученичка от 9 В клас на ПГ по Туризъм - Хасково на 16 октомври, карантинирани са 14 ученици и 2 учители.

187 души от област Хасково се лекуват в болнични заведения.