22
Нед, Май
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

  Лекарка от доболничната помощ от община Харманли е починала от коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб.

75-годишната медичка е дала положителен тест на 08.09.2021 г. Била е хоспитализирана в лечебно заведение извън област Хасково на 13.09.2021 г. и е издъхнала на 19.09.2021 г. Придружаващи заболявания - не са отразени.

Не се е преборила с болестта и жена на 67 години от община Хасково, хоспитализирана на 12 септември и починала 9 дни по-късно. За нея също не се съобщават придружаващи заболявания.

 57 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, информират още от Щаба. Новозаразените са от общините Хасково, Димитровград, Ивайловград, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Минерални бани и Харманли.

Лек спад на новозаразените се наблюдава в Свиленград, съобщават от РЗИ. През първите три седмици на септември тук са регистрирани 96 души. Това прави средно по 5 души на ден, което е по-малко в сравнение с август.

Този месец в Свиленград се отчита и слаб интерес към ваксинирането. Едва 70 души са посетили имунизационния кабинет в поликлиниката. Отлив за ваксинации се наблюдава и при джипитата.

СМ