18
Чет, Юли
34 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

10 666 души от имащите право на глас 18 965 свиленградчани, или 56, 41%, са дали своя вот за избор на народни представители до 17 ч., съобщиха от Общинската администрация.

Висока е и избирателната активност в Любимецка община – до 16 ч. бюлетини са пуснали 4 110 пълнолетни граждани, което представлява 51, 84 на сто от всички.

Изборният ден протича спокойно, няма сигнали за нарушения, сподели пред „Старият мост“ ръководителят на териториалното поделение – Свиленград на Районна прокуратура – Хасково, Мария Кирилова. В Районното полицейско управление също няма оплаквания за нарушения на избирателния закон, потвърди началникът му Димитър Янакиев.

В свиленградския квартал Гарата по обед се изви опашка от желаещи да гласуват. За първи път в живота си днес правото си на вот упражни 18-годишният Димитър Антонов от Свиленград. Той гласува в новата сграда на кварталния пенсионерски клуб“Александър Кипров“, отворена за първи път за избори.

„Гласувах за България. Направи ми впечатление високата избирателна активност, което е признак, че на хората им пука. Докато е така, все още има надежда за страната ни“, сподели Димитър.

В Любимец изборите протичат също при висока активност. Това обаче не попречи на търговията на традиционния неделен пазар, който и днес работеше, макар и по-слабо.

Най-активни са хората в градските секции, казаха от Общината. Всички членове на секционните избирателни комисии са снабдени с дезинфекционни материали и предпазни средства /маски, ръкавици, почистващи кърпи и др./, видя екип на „Старият мост“.