25
Съб, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Решението е на Общинския съвет след протест на граждани от квартала

Улици в свиленградския квартал „Капитан Петко войвода“/ „Гарата“/ бяха затапени за тежкотоварни камиони в края на миналата седмица.

На кръстовища и пресечки бяха поставени масивни бетонови блокове, покрай които могат да преминават само леки автомобили и микробуси. Сложени са и пътни знаци, забраняващи влизането на превозни средства над 3,5 тона.

В понеделник бе затворен и бившият международен път Е-80, откъдето тировете преминаваха по ремонтираната преди три месеца отсечка към митническото бюро.

Затварянето на квартала за тежкотоварни камиони стана по решение на Общинския съвет в Свиленград, взето на 22 декември миналата година. Причина местните народни избраници  да гласуват единодушно/ 15 от 15 присъстващи на заседанието/ промяната в движението е протестна подписка на жители на квартала заради транспортния хаос там. Гражданите се оплакваха от разбитите улици, задръстванията по тях, силния шум на камионите, настоявайки тирове да не се допускат в квартала.

Специална комисия от общината на място се убедила в правотата на исканията им.

До редакцията бе изпратени благодарствено писмо от жителите, което публикуваме по-долу.

 

ДО КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЛЕНГРАД

ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СВИЛЕНГРАД

 

 Благодарствено  писмо

от жителите на квартал „Капитан Петко войвода“ – град Свиленград

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ ,

УВАЖЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ,

Ние , живущите в квартал „Капитан Петко войвода“ , изразяваме огромната си благодарност към всички Вас , за решаване на най-големия проблем за нас в квартала през последните години , а именно окончателното спиране и преминаване на тежкотоварни камиони през улиците и домовете ни .

Благодарим Ви за това , че децата ни ще могат да играят на воля из квартала , без да ни е страх , че ще бъдат прегазени от камиони !

Благодарим Ви за това , че ще можем да дишаме чист въздух , а не газове от моторно масло !

Благодарим Ви за това , че ще можем да видим тротоарите си чисти и празни , без качени върху тях камиони !

Благодарим Ви за това , че ще можем да засадим цветя в градините пред къщите и в домовете си !

Благодарим Ви , за освободените от камиони зелени площи , които досега бяха превърнати в нерегламентирани паркинги за тирове !

Благодарим ви за това , че ще може да се прибираме свободно и спокойно до домовете си , а не да попадаме във вечно задръстване от тежкотоварни автомобили и да търсим места за паркиране !

Благодарим за спокойствието , което ще имаме !

Благодарим Ви за това , че ще можем да спим спокойно и няма да затваряме прозорците си нощно време , за да не чуваме рев на двигатели и клаксони !

Благодарим Ви за бързата намеса след нашия сигнал и затова , че застанахте плътно до нас !

Благодарим ви за твърдата , непоколебимата безкомпромисна позиция !

От жителите на квартал „Капитан Петко войвода“ – град Свиленград