15
Съб, Юни
30 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Вандали чупиха и трошиха в петък срещу събота през нощта в Свиленград. Обект на техните изстъпления станаха няколко складови и промишлени бази по ул. „Текстилна“ в източния край на града.

Най-напред развилнялата се банда е изкъртила фирмената табела на склада за строителни материали на фирма „Ставрев“, както и водосточни тръби по сградата. Следва още по-зверска атака срещу базата на Паришеви. Там е съборена масивна метална ограда и е изкъртена е входна врата. В двора на базата забиват голям клон от дърво в задното стъкло на микробус. Пострадали са и два тира, които са със счупени фарове и странични огледала. По-нататък на улицата нападат и базата фирмата за сметосъбиране на Благовест Минков, където разбеснялата се тълпа е разкъсала мрежата по оградата.

Според работещи в пострадалите обекти най-вероятно буйстващите са били цяла група, съдейки по размера на щетите. Предполага се също, че вандалите са били дрогирани. На места са оставени и следи от кръв. Най-вероятно преди да предприемат бруталното си шествие са си купили закуски от близката денонощна баничарница. Намерени кофички от айрян водят до този извод.

Дали разбеснелите се похитители ще бъдат заловени не се знае. Поне засега няма свидетели, които да са чули или видели нещо, твърдят пострадали.