Крими
Инструменти
Шрифт

Иновативна форма на кражби придобива все по-големи размери в Свиленградската община. Със затоплянето на времето и излизането на кърската работа зачестиха случаите на обрани автомобили посред бял ден от полето.

Обикновено на баира никой не заключва колата си и улисан в работа едва ли я поглежда. Подложени на атаки били най-вече лозарите.

„Отидох с колата на лозето си да го напръскам“, разказва Христо Георгиев. „Както обикновено, я оставих край пътя отключена с ключове на таблото. Започнах работа, но след известно време ми стана студено и се върнах да си взема якето от купето. Да, ама якето го няма. Гледам, липсват и ключовете от таблото. В жабката си бях оставил портфейла с личните ми документи и 150 лв. - дневния оборот от магазинчето ми. Изтръпнах! Отварям я – портфейлът го няма. Не ме е яд толкова за парите, колкото за документите. Вътре бяха и личната ми карта, и шофьорската книжка, и дебитната карта. Обикалях наоколо да ги търся с надеждата крадците да си ги захвърлили, но нищо не намерих.

Отидох в полицията да пусна жалба. Казвам на дежурния какво ми се е случило, а той ми вика: О, днеска ти си петият пострадал по този начин.“