21
Сря, Фев
32 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

53-годишен любимчанин е арестуван за убийството на майка си. Окръжната прокуратура в Хасково му е повдигнала обвинение, след като разследването е доказало, че той е извършителят на тежкото престъпление. Убитата Р. П. е на 78 години. Тя е  бивша учителка, водела е занималня.

Възрастната жена живеела в къща в Любимец заедно със сина В. Г. си, който е безработен. За него съседи казват, че е клошар. Работел някъде допреди година, но след това явно имал някакви психически проблеми. С подобни симптоми била и майка му.

Преди около две седмици коминът на дома им се подпалил. Пожарът обхванал едноетажната къща, а трудноподвижната жена била спасена от съсед, иначе щяла да изгори. След това двамата се преместили временно да живеят в апартамента на дъщеря й, която по-рано се грижела за нея.

При огледа на тялото на възрастната жена са установени хематоми по главата и тялото й вследствие на упражнено насилие, казаха от полицията. Синът на жертвата  е задържан за 72 часа в свиленградския арест, предстои прокуратурата да поиска от съда налагането на постоянна мярка "задържане под стража".

СМ