Крими
Инструменти
Шрифт

Общо една година и десет месеца ще лежи в затвора свиленградчанинът Валентин Теохаров, постанови Хасковският окръжен съд днес. Присъдата е наложена след споразумение с обвиняемия. 43-годишният Теохаров се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – 9 942 г марихуана, на стойност 59 652 лв. 

За това престъпление съдът наложи на свиленградчанина наказание „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим и глоба в размер на 5 000 лв. Към това наказание съдът постанови Теохаров да изтърпи и 10 месеца затвор от предишна условна присъда за държане на акцизни стоки без бандерол.

Както „Старият мост“ писа, на 27.09.2020 г. на стария път от Свиленград за Капитан Андреево в района на тир паркинг „Генералово“ служители на Гранична полиция спират за проверка лек автомобил „Ауди А6“, управляван от 45-годишния нашенец. При извършването на проверката граничните полицаи от ГПУ Ново село откриват на задната седалка на моторното превозно средство сак, в който са укрити 10 броя пакети с марихуана.

По време на съдебното заседание за определяне мярката за неотклонение на нашенеца, стана ясно, че Валентин Теохаров се бил отправил с автомобила си към Турция, но бил спрян преди да достигне ГКПП Капитан Андреево. От началото на година досега той 23 пъти е пресичал границата за чужбина.