01
Чет, Дек
15 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

 Задържаха свиленградчанин, превозвал хербициди

Двама мъже на по 33 години са задържани за кражба на телета от землището на любимецкото село Васково, съобщиха от полицията. В продължение на два месеца Димитър Е. и Димитър Р. задигнали четири добичета от полето, собственост на фермер от селото.

Единият от джамбазите живее в същото село, я другият – в. с. Младиново. След оплакване на собственика на животните полицаите започнали разследване и открили телетата, продадени в Свиленград и с. Студена. Животните са върнати на собственика им. Образувано е досъдебно производство.

Полицаи от участъка в Любимец задържаха мъж, превозвал хербициди, съобщиха от пресслужбата на ОДП в Хасково. В понеделник привечер на булевард „Одрин“ в града те спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“. В колата, управлявана а от 32-годишния свиленградчанин Ангел П., униформените намерили 49 туби с вместимост по 5 литра и 20 кутии по 1 килограм хербициди. Препаратите са предадени с протокол от собственика им. От полицията казаха, че причината хербицидите да бъдат иззети е липсата на документ за произход и фактура за закупуването им. Те били внос от Турция, по опаковките нямало задължителните надписи на български език за начина им на употреба.

СМ