Крими
Инструменти
Шрифт

 Задържаха свиленградчанин, превозвал хербициди

Двама мъже на по 33 години са задържани за кражба на телета от землището на любимецкото село Васково, съобщиха от полицията. В продължение на два месеца Димитър Е. и Димитър Р. задигнали четири добичета от полето, собственост на фермер от селото.

Единият от джамбазите живее в същото село, я другият – в. с. Младиново. След оплакване на собственика на животните полицаите започнали разследване и открили телетата, продадени в Свиленград и с. Студена. Животните са върнати на собственика им. Образувано е досъдебно производство.

Полицаи от участъка в Любимец задържаха мъж, превозвал хербициди, съобщиха от пресслужбата на ОДП в Хасково. В понеделник привечер на булевард „Одрин“ в града те спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“. В колата, управлявана а от 32-годишния свиленградчанин Ангел П., униформените намерили 49 туби с вместимост по 5 литра и 20 кутии по 1 килограм хербициди. Препаратите са предадени с протокол от собственика им. От полицията казаха, че причината хербицидите да бъдат иззети е липсата на документ за произход и фактура за закупуването им. Те били внос от Турция, по опаковките нямало задължителните надписи на български език за начина им на употреба.

СМ