13
Съб, Юли
19 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

28-годишен свиленградчанин е бил арестуван през уикенда заради съхранение на наркотици. Той бил спрян от пътните полицаи за проверка. По време на инспекцията в колата му „Хонда Акорд“ в кухина под пепелника били открити 2 полиетиленови плика. При направения полеви наркотест било установено, че съдържанието в единия от пакетите е канабис с тегло от 4,2 грама, а в другия – кокаин с тегло 0.5 грама.

Последвал оглед и на обитаваното от мъжа жилище. В спалното помещение в стъклен буркан била намерена зелена суха листна маса с тегло 55,8 гр. реагираща на канабис. Образувано е бързо производство по описа на РУП-Свиленград, а лицето е арестуван до 24 часа.

Припомняме, че само преди няколко дни двама местни шофьори също бяха задържани за денонощие заради дрога. Единият – 20-годишен младеж, бе спипан зад волана на „Фолкваген Пасат“ в град Любимец. При тестването с техническо средство се оказало, че е употребил канабис. Обискиран е, като в джоб на панталона му ченгетата откриват 0,6 грама зелена суха листна маса, реагираща на марихуана. Около 23:00 часа същия ден дежурен патрул в Свиленград спира за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 33 -годишен мъж от града. В преграда на предната лява врата в калъф за очила те откриват целофаново пликче, съдържащо 0,4 гр. бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на кокаин.

СМ