Крими
Инструменти
Шрифт

Зрелищна акция на спецполицаи се проведе в култовия свиленградски ресторант „Парка“ в събота следобед.

Около 15 часа в заведението влязоха четирима цивилни мъже, които се качили на втория етаж, каза за в. „Старият мост“ посетител в ресторанта, празнуващ със свои близки кръщене. След тях се качиха още 6-7 души с качулки, продължи той. Чуха се няколко изстрела, викове и крясъци „Легни“, „Не мърдай“, настана суматоха. Много от посетителите, повечето от които деца, изпаднаха в шок и всички се изнесохме навън, разясни свидетелят.

На втория етаж се намирали бременна жена и нейна приятелка. Тях също ги накарали да легнат на пода, но за кратко.  Когато бъдещата майка съобщила, че е бременна и й е станало лошо, участваща в акцията полицайка я извела навън.

Малко по-късно станало ясно, че акцията е на ГДБОП. На пода били проснати двама клиенти, които лежали с белезници и в несвяс около 3 часа, след което били  изведени навън. Според свидетели, единият от задържаните бил младеж от Свиленград на име Ивайло, а другият - около тридесет и няколко годишен - Димитър от с. Левка. Веднага след това ресторантът е продължил работата си.

Засега не е ясно каква е причината за спецакцията. Официална информация няма. Свиленградските полицаи изобщо не били уведомени и допуснати до операцията. Появили се в „Парка“, след като получили сигнал за екшън в него, но си тръгнали, като разбрали, че става въпрос за акция на БОП-джии от София.

Сред най-честите предположения са, че двамата задържани са се занимавали с наркотици.