30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Двама ученици от СУ „Д-р Петър Берон“ са постигнали най-висок успех в Хасковска област в своята възрастова група на олимпиадата по биология и здравно образование, съобщиха от школото.

Йоан Димитров премери знания с най-добрите ученици в областта сред осмокласниците. Той е в паралелка с профил „Природни науки“, като негов преподавател е Севдалина Пейкова. Възпитаниците на Златка Станкова, преподавател по химия и опазване на околната среда, също доказаха високата си класа. Абитуриентът Христиан Желязков е събрал най- много точки от всички участници в V състезателна група.

Нашите ученици и учители остават верни на завета на своя патрон д-р Петър Берон: „Каквото правиш, прави го добре и мисли за бъдещето“, заяви директорът Мариян Боянов.

Впрочем, днес училището има патронен празник. Ето какво написа по този повод Боянов на страницата на школото в социалната мрежа Фейсбук:

„Денят на патрона на едно училище е ден на големите личности и възвишените идеали, ден на духовния водач и учителя, чийто стъпки следваме и градим върху тях пътеки, пътища, мостове към бъдещето. Много необичаен е този наш празник - без знамена, песни, състезания, без глъчка и смях в училище, без поклон пред паметника на учителя Берон. Но аз зная, че всеки от нас носи в сърцето си празничната искра, защото в тези дни на изпитания и отговорност ние сме по-сплотени от всякога, по-единни в желанието си да се справим с предизвикателствата, по-силни във волята си за успех. Толкова много се гордея с учителите и администрацията на СУ „Д-р Петър Берон“, които дават всичко от себе си в името на нашите ученици! Гордея се, че имаме най-добрите, най-отговорните и съвестни ученици, които и сега не спират да ме изненадват и вдъхновяват със своята креативност, знания, творчески потенциал. Горд съм със съпричастието на родителската общност, която ни подкрепя и насърчава. Не когато ни е лесно и сме в обичайното си русло се доказват качествата на всеки от нас. Днес и сега е времето на голямата отговорност и аз съм щастлив, че при нас дезертьори няма. И съм убеден, че наистина за нас кризата ще се превърне във възможност - да бъдем най-добрите сред добрите, да преоткрием себе си. Бъдете здрави, успешни, вдъхновяващи, Бероновци! Толкова много общи и прекрасни празници ни предстоят“.

Диляна ЦВЕТКОВА