13
Съб, Юли
19 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

 

decaЧетири деца от Свиленград намериха изгубено портмоне с 45 лв. в него, 3 евро, монети и документи. 12-годишната Иванина Тилкеджиева, сестричката й Яница на 6 г., както и близнаците Николай и Костадин Станимирови (12 г.) видели портфейла на тротоара.
 
На 10 август около 21:30 ч. малчуганите излизали от магазин „Лъки“ (срещу бензиностанция „Петрол“). Забелязали портмонето на земята. Отворили го и видели, че има пари, лична карта и шофьорска книжка. И за миг не се замислили да похарчат парите. Взели портмонето и отишли при продавачката в магазина, за да попитат какво да правят. Жената ги посъветвала или да го оставят при нея, или в полицията. Децата избрали втория вариант. Още на следващия ден тръгнали към районното, за да предадат намереното. Дежурният полицай взел портмонето и похвалил малчуганите за доблестната им постъпка. Униформеният им казал, че преди малко дошло 20-годишно момче да търси портфейла си и ги уверил, че ще се свърже с младежа.
 
Много сме горди с постъпката си, споделиха децата. На нас нямаше да ни е хубаво, ако изгубим нещо и не ни го върнат, казаха още малчуганите. Трима от тях учат в ОУ „Иван Вазов“.
 
СМ