18
Чет, Юли
34 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Областният управител на Хасково обяви бедствено положение в община Свиленград.

Поради усложнената обстановка във връзка със силния пожар и бурния вятър, идващ от община Тополовград и навлязъл на територията на община Свиленград, областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова обявява бедствено положение и на територията на  община Свиленград със заповед номер ОМП-02-8/09.08.2020г, се казва в съобщание на областната администрация.

Пожарът, който вилнее, е тръгнал от района на село Лесово, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на тополовградското село Присадец, и е навлезнал в община Свиленград, насочвайки се към селата Варник и Маточина. Поради силните до ураганни пориви на вятъра, пожарът мени посоката си, което го прави труден за овладяване. На място за овладяването на огъня работят огнеборци от пожарна безопасност, екипи от горското стопанство, местната власт и доброволци. 

Припомняме, че вече има обявено бедствено положение в четири общини от областта - община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да помага за овладяването на огъня.