11
Съб, Юли
14 Нови статии

Инциденти
Инструменти
Шрифт

Шофьорът съобразително изключил газовата бутилка, предотвратявайки взрив

Лек автомобил „Рено“ изгоря като факла около 15:30 ч. в центъра на Свиленград. Собственикът спрял колата си на паркинга зад хотел „Свилена“, за да напазарува от близкия магазин „Ню кьоше“.

Като приключил с покупките, се върнал и врътнал ключа на 25-годишната си кола, за да потегли. Точно в този момент пламъци избухнали изпод предния капак на автомобила.Мъжът веднага изскочил навън и съобразително спрял газта от бутилка, предотвратявайки взрив. Като видял гъстия дим и пламъците, шофьорът на преминаващия през това време оттам градски автобус между Свиленград и кв. Гарата набил спирачки и веднага слязъл да помогне. Атанас Атанасов не загубил самообладание, извадил пожарогасителят и започнал да гаси до идването на огнеборците.

Въпреки че огнеборците дошли за броени минути, „Рено“-то е напълно унищожено. Наоколо имаше и други автомобили, но те са непокътнати, увери се на място екип на "Старият мост". Изгорели са купето и предната част на колата. Собственикът още веднага след пожара търсеше телефон на пункт за вторични суровини, за да продаде автомобила си.

СМ