16
Вт, Авг
24 Нови статии

Селско стопанство
Инструменти
Шрифт

Свиленградско дружество е депозирало в РИОСВ-Хасково инвестиционно предложение за отглеждане на свободно плаваща риба за консумация, спортен риболов и садково производство в язовир в землището на Левка и Пъстрогор.

В акваторията на язовира освен свободно, рибите ще се отглеждат и в 12 мрежести садки с дълбочина 5 м, в които ще се отглеждат сом, шаран, пъстърва и есетра. В свободната площ от язовира ще се зарибява и отглеждат сом , шаран , толстолоб, бял амур , бяла риба. Ще се отглежда и езерен рак.

Общо от двата начина на отглеждане на рибата годишният добив се очаква да бъде 140 тона.Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”- Пловдив вече е съгласувала намерението за инвестиция.

ЕООД в Костур пък планира постройка на триетажна стопанска сграда в нива в местността Казака край Младиново. В помещенията ще се приема и обработва селскостопанска продукция- ягоди, собствено производство. Почистването и сортирането на плодовете според големината и качеството им ще става на ръка. Ягодите ще се пакетират в тарелки, сочи инвеститорът.

СМ

Снимката е илюстративна.