17
Сря, Юли
29 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Къщата за гости на именития фолкпевец Милко Калайджиев в свиленградското с. Мезек отива за трети път на търг.

На обявеното от Националната агенция на приходите второ наддаване оферти отново не бяха подадени, въпреки че цената на имота бе смъкната от 600 хил. лв. на 450 хил. лв. Явно и тази сума се е видяла висока за купувачите.

Предстои приходната агенция да организира трети търг, като съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесионален кодекс имотът ще бъде предложен на половин цена от тази на първото наддаване, т.е. 300 хил.лв.

Процедурата вече е задействана. Точната дата на провеждането на третия търг ще бъде обявена след връчването на съответните документи на длъжника.

До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд "Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., за което „Старият мост“ писа. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите популярният свиленградчанин заяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува.

Впрочем т. нар. Калайджиева къща в с. Мезек продължава да посреща гости.