13
Нед, Юни
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двама чужди граждани

Близо 20 килограма хероин бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при съвместна акция  на митнически и полицейски служители. Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил „Опел Зафира“ с немска регистрация, управляван от немския гражданин В. Р. Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август 2019 г. от Турция.

При щателна митническа проверка в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин. В.Р. веднага е бил арестуван.

На 24 август 2019 г. като съпричастен към трафика е задържан и турският гражданин Р. Г.

Общото количество на иззетото наркотично вещество е 19.820 кг. По цени на съдопроизводството хероинът се оценява на 1 288 300 лева.

Окръжна прокуратура-Хасково е повдигнала обвинения срещу двамата трафиканти, а съдът наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на В.Р. Очаква се днес в ареста да бъде оставен и Р. Г.

За горепосочените престъпления се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лв.

Преди по-малко от месец отново на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани над 17 кила хероин. От началото на годината досега на граничния пункт са спипани 332 кг от този наркотик

.СМ