04
Пон, Юли
19 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт
Бързо производство срещу 30-годишния турски гражданин Е. Т. Образува Районна прокуратура-Свиленград. Мъжът е обвинен за превеждане през границата на страната ни чужди граждани без знанието на властите.
На 28 януари в 23:30 часа на ГКПП Капитан Андреево за влизане в страната от Турция е пристигнал пътнически микробус с турска регистрация, управляван от Е. Т. В него пътували седем лица, граждани на Турция. При извършена проверка е открит специално пригоден тайник под пода на микробуса, в който се намирали 11 иракски граждани - един мъж, пет жени и пет малолетни деца, като три от тях са под 10 г. Според първоначалните им показания те се свързали с каналджия в Истанбул, който срещу сумата от по 3 000 долара за всеки един от тях, поел ангажимент да бъдат превозени до страни от Западна Европа. Шофьорът на микробуса Е. Т. ги качил и като наближил турския граничен пункт Капъ Куле ги скрил в пригодения тайник.
Е. Т. е задържан в следствения арест за 24 часа. Предстои привличането му в качеството на обвиняем и задържане за срок до 72 часа. Той е направил самопризнания. Седемте турски граждани, пътували в микробуса, също са задържани за 24 часа, като се установява тяхната съпричастността към извършеното престъпление.
СМ