31
Вт, Ян
20 Нови статии

Свиленградчанините Николай Михайлов и Митко Петров бяха наградени със статуетки на церемония в Пловдив по случай 120 години колоездене в България. Отличията им се присъждат за съществен принос в развитието на българското колоездене. Призовете бяха връчени лично от председателя на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

Талантливият свиленградски състезател оглави класацията на шосе, стана трети на писта

Свиленградчанинът Павлин Льондев за пореден път донесе повод за гордост. На 21 януари той бе награден от Българската федерация по колоездене като колоездач на 2022-ра година на шосе при момчетата старша възраст. В същата възрастова група, но на писта, Павлин стана трети.

Днес, на 28-ми август в гр. Видин, десетки колоездачи тръгнаха по маршрута Дунав Ултра, обединявайки лично предизвикателство с обща кауза - популяризиране на населените места по поречието на Дунав и Добруджа.

Инициативата се провежда за 19-а година по повод Деня на Европа

Около стотина души се включиха в ХIX-ата колообиколка за Деня на Европа (9 май), организирана от Община Свиленград и местния колоездачен клуб „Колорит“.

Мъж, баща, дядо, треньор, учител, който на 78 години поправя велосипеди в Свиленград.

Брилянтно се представи днес колоездачът на КК „Свиленград 1924“ Павлин Льондев. Той се класира първи по време на „Общия старт“ на Дъpжaвния личeн oтбopeн шaмпиoнaт нa Бългapия на шосе. Успехът му донесе републиканската титла.

Двама наши колоездачи спечелиха купите „Свиленград“ и „Коста Паришев“ на критериум, провел се в събота по улиците на Свиленград.