21
Вт, Май
22 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Стотици аплодираха Камата в спортната зала

Носителят на Златната топка раздаде куп автографи

Носителят на „Златна топка” за 1994 година, легендата на българския футбол Христо Стоичков гостува в Свиленград на 19 април по покана на местната управа и лично на кмета арх. Анастас Карчев и председателя на Общинския съвет адв. Георги Еленков.

Кметът подари на Стоичков, който е почетен гражданин на Свиленград, плакет с герба на града, а Г. Еленков - ловджийски нож.

В препълнената спортната зала Камата се срещна с фенове на представянето на книгата си "Христо Стоичков. Историята", което е част от турнето му в страната. Над 1000 души бяха дошли на събитието и силно аплодираха най-добрия български футболист за всички времена,  бурно скандирайки "Христо", "Христо"... Духовият оркестър и танцови състави подсилваха празничната обстановка.

"Христо Стоичков. Историята" е официална биография, разказваща за пътя към световната слава. Написана е от първо лице в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков и публикувана от издателство "Софтпрес".

Носителят на Златната топка специално се обърна към подрастващите спортисти в залата, като им пожела да следват мечтите си и да бъдат упорити и постоянни в тренировките. Той не пропусна да поздрави своя приятел от казармата Павлин Паришев – Парко, да спомене името на израсналия тук футболист и голмайстор на България Мартин Камбуров. А Златната топка, която съм донесъл тук, е оригиналната, а не нейно копие, специално съобщи Христо Стоичков.

 

След представянето на книгата многобройни бяха желаещите да се снимат с Камата и да получат автограф от него.