30
Чет, Май
17 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Радослав Христов получи високото признание за издигане на престижа на университета в областта на спорта

Свиленградчанинът Радослав Христов бе удостоен от СУ “Св. Кл. Охридски”със специален плакет. Наградата му бе връчена за значителен принос и издигане на престижа на Софийския университет в областта на спорта.

Това признание е плод на целогодишния ми труд като председател на Комисията по спортна дейност към Студентски съвет към университета, сподели Радослав пред stmost.info. “Истинска радост е за мен да съм заобиколен от толкова големи професионалисти и хора, които непрестанно засвидетелстват любов и уважение към спорта! Щастлив съм, че имах възможността да получа тази награда сред приятели и колеги. За мен отличието е истинска чест, защото олицетворява всичко, за което работихме през последната година, и същевременно - мотивация да продължавам”, каза още свиленградчанинът.

Радослав получи плакета от председателя на Спортния клуб към университета - проф. Георги Игнатов. Това стана на тържествена церемония, която се проведе в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет. На нея бяха наградени и най-добрите студенти-спортисти на Алма матер за 2022 г. Събитието бе организирано от Департамента по спорт и Студентския съвет на университета. На него присъстваха заместник-ректорът проф. д-р Елиза Стефанова, председателят на парламентарната комисия по култура и медии Иван Ченчев, представители на деканските ръководства, преподаватели, спортисти и гости.

Освен, че е председател на Спортната комисия към Студенстския съвет Радослав е и изявен спортист. Той е част от представителния отбор на СУ по футбол и футзал от края на 2019 година. През май с отбора си по футзал (футбол в зала), съставен от студенти от Алма матер, свиленградчанинът спечели бронзов медал на международен турнир в Антверпен (Белгия).