29
Сря, Май
16 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

За победителите има осигурена парична награда

Състезание по спортен риболов организират за втори пореден месец на язовира край свиленградското село Момково. Надпреварата ще се проведе на 16 октомври (неделя) от 13:00 до 17:00 ч.

В нея имат право да се включат деца до 18-годишна възраст, като тези до 12 г. задължително трябва да са с придружител. Участието е безплатно, като целта е обучение на младите балъкчии и засилване на интереса им към този вид спорт. Мераклиите ще се състезават в две категории – за най-голяма уловена риба и за най-пълен живарник. Те ще имат право да използват само една въдица.

В предишното състезание през септември участие взеха 17 деца. Концесионерът на водоема Георги Иванов се надява сега да дойдат още повече, предвид очакваното слънчево време.

За разлика от предния път, когато наградите за победителите бяха безплатни посещения на язовира, сега е осигурен паричен фонд. Финансовият стимул за децата предоставя Стилиан Христозов от фирма "Мери Мил" ООД. Подкрепям каузата, защото това е едно добро дело, което може да бъде последвано и от други наши съграждани в името на децата, сподели Христозов. Важно е да има усмивки за децата, подчерта той.