14
Нед, Юли
17 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

С поредните отличия се завърнаха борците от СКБ „Любимец 2015“. Талантливите състезатели този път мериха сили в международен турнир в Ямбол.

Надпреварата е част от календара на Българската федерация по борба и се провежда за 15-и път. В състезанието, което е в памет на ямболските спортисти Иван Кръстев и Петко Дерменджиев, се включиха над 200 състезатели от Молдова, Турция, Гърция и 15 клуба от България.

Участниците се бориха в 18 различни категории и четири възрастови групи – подготвителна от първи до четвърти клас, момчета до 12-годишна възраст, момичета и момчета до 15 г. Златен медал в кат. до 50 кг. при най-малките завоюва Стойчо Вълев, а бронзов в кат. до 47 кг при втората възрастова група – Борис Борисов. На пето място в кат. 35 кг до 12-годишните се класира Александър Шекиров.

 

Изключително съм доволен от представянето на момчетата, сподели треньорът им Димитър Трандев, който е в клуба от самото му създаване. Той заяви, че вярва в таланта на децата и очаква още по-добри резултати от тяхна страна.